2024. október 19. szombat

Búcsú az utolsó olimpiai bajnok Fradi labdarúgótól

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2024. szeptember 24.

2024. szeptember 24-én vettünk végső búcsút az Alsónémedi köztemetőben a 79 éves korában elhunyt dr. Juhász Istvántól, az FTC olimpiai bajnok, VVK-győztes, négyszeres bajnok, háromszoros MK-győztes, 23-szoros válogatott labdarúgójától.

Örökös bajnokunk, a népszerű „Juci” dr. Géczi Istvánnal együtt mondhatta el azt a páratlan bravúrt, hogy három nemzetközi kupadöntőben szerepelt (1965: VVK, 1968: VVK, 1979: KEK).

A református temetési szertartás keretén belül az MLSZ és a NOB nevében Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, az FTC nevében az egykori játékostárs, Horváth „Api” László mondott személyes hangvételű búcsúbeszédet. A család nevében Juhász Emese, az első házasságából született és Amerikában élő lánya búcsúzott.

A temetésen a családtagok mellett részt vettek az egykori pályatársak, utódok, a Fradi Múzeum, az FTC Baráti Kör és a Rudas-rend képviselői, barátok, szurkolók, helybeli ismerősök.

Végezetül szeretnék visszautalni az írás címére: dr. Juhász István volt az utolsó élő olimpiai bajnok Fradi labdarúgó. Ismerve hazánk és az FTC labdarúgásának mai helyzetét, sajnos, több mostanában valószínűleg már nem is lesz…

SzB

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS